A Viblance Szuperkása piacra kerülése kapcsán G. Zsigmond Orsi beszélgetett a Viblance egyik alapító tagjával, Daviddel arról, hogyan is született meg a szuperkása ötlete.

Kezdjük is a legfontosabb kérdéssel: Miben más a Viblance zabkása, mint a többi?

David: Nem mondok újat azzal, hogy a legtöbb boltban kapható termék rengeteg cukrot és aromát tartalmaz. Ez alól az instant zabkásák sem képeznek kivételt, így szinte lehetetlen olyan gyors reggeli megoldást találnia az embernek, ami egyben finom és egészséges is.

A zabkásák megalkotásakor fő szempont volt, hogy CSAK természetes összetevőkből készüljön és ahogy a granoláink, úgy ezek is teljesen aromamentesek legyenek. Belga vagyok, és ahogy ismeretes, a belgák nagyon odafigyelnek a prémium, kiváló minőségre, főleg, ha ételről van szó (gondoljunk csak a belga csokikra…), így ezt a szemléletet szerettem volna a Viblance termékeinél is viszontlátni. Ebben nem ismerek kompromisszumot!

Ezt elvileg otthon is kivitelezni tudnánk egy kis zabpehely és víz összekeverésével. Mit gondolsz, milyen a tökéletes zabkása?

David: Nem rossz gondolat, de egy otthon összedobott vizes zabkása biztosan nem ad olyan kulináris élményt, mint amilyet mi kikísérleteztünk.

viblance szuperkásaEgy jó zabkása:

Krémes

Édes (de nem túlságosan!)

Ízekkel teli

A krémességen van a legnagyobb hangsúly. A legtöbb instant zabkásánál ezt tejporral érik el. Nálunk ez nem volt opció, hiszen vegán termékeket készítünk. Kókuszliszttel és kókuszporral sem szerettünk volna dolgozni, hiszen akkor lehetetlen lett volna különböző ízeket létrehozni és mindegyik kásánk kókuszos lett volna. Így hát kénytelenek voltunk mindegyik ízzel külön kísérletezni, hogy mindössze egy kevés forró vizet hozzáadva tökéletesen krémes állagot kapjunk.

Aromamentes, kellően ízes, de mégsem túl édes. Mi a titok, mivel édesítetek? 🙂

David: Csak és kizárólag datolyával édesítünk. De jól gondolod, tényleg van egy titkunk! A datolyával végzünk egy kis “varázslatot”, így pont annyi édességet fog adni a zabkásáknak, amennyire azt az egyes ízek megkívánják.

Mennyi ideig folyt a termékfejlesztés, tesztelés, mire megszülettek a végleges ízek?

David: Nem szeretjük elsietni a dolgokat, de nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy nem is kizárólag egy dologgal foglalkozunk egyszerre. Összesen körülbelül 6 hónapig folyt a tesztelés, míg mindenből beszereztük a megfelelő, legjobb minőségű alapanyagokat, tökéletesítettük az ízeket és állagokat, stb. Ebben a kolléganőm Anita is nagy segítségemre volt. Nekünk tényleg a minőség számít. Ha csinálunk valamit az legyen „WOW-élmény”, nem érjük be a „finom” vagy az „elmegy”-el. Ezért inkább sokat dolgozunk rajta, minthogy legyen egy gyors és elhamarkodott új termékünk.

Úgy tudom, hogy nemcsak a Viblance egyik tulajdonosa és termékfejlesztője vagy, hanem a Viblance designereként is dolgozol.

Hogy jött képbe ez a terület és mi alapján tervezted meg a zabkásák címkéit?

David: Nézd, a termék nem fogja elkészíteni saját magát… 🙂 A címkék tervezésekor elsődleges szempont volt, hogy élettel teliek és vidámak legyenek, hogy jó érzést keltsenek a vásárlókban. Nem szeretünk mindig túl komolyak lenni, így a zabkásáknál is igyekeztünk a bohém, játékos vonalat megfogni. Emellett nem akartunk beállni a mindenmentes sorba. Szinte az összes egészséges terméken szerepel a „cukormentes”, „szójamentes”, „tejmentes” stb. kifejezés, ezért igyekeztünk más oldalról megközelíteni a dolgot. Csak a fogalmazáson változtattunk, így azt írtuk: „Krémes, mégsincs benne tehéntej. Édes, mégsincs benne finomított cukor.” stb

Azt hiszem kijelenthetjük, hogy a Viblance zabkásák tényleg nagyon különlegesek.

Két ilyen minőségi, finom és egészséges termékcsalád mellett csak remélni tudom, hogy nem álltok meg ezt követően sem, és idővel újabb és újabb termékeket fogtok piacra dobni.

Szeretnénk, hogy az emberek ne kizárólag „granola gyártó” cégként vagy márkaként gondoljanak ránk. A Viblance mögött sokkal több van: egy személetet, egy életmódot képviselünk, szeretnénk megmutatni az embereknek, hogy lehet egyszerre finomat és egészségeset enni. Ezt a missziónkat pedig a termékekinken keresztül fejezzük ki, mutatjuk be. Ezért is társultak be a granolák mellé a reggeli vonalat erősítő zabkásák, de még nagyon sok tervünk és ötletünk van, így a jövőben új termékek felbukkanása várható.

A Viblance termékeket itt találod, jó étvágyat a reggelidhez 😊

Cikk forrása: https://www.viblance.com/hogyan-szuletett-meg-a-viblance-zabkasa-interju/