Barion Pixel

Számoljunk le az egyszer használatos nejlonzacskókkal – együtt!

Pamut bevásárló zsák natúr Szimplán Neked

Pamut bevásárló zsák natúr színben – Szimplán Neked

Nemcsak beszélünk róla, de meg is csináljuk 🙂 Kigondoltuk, megterveztük, és már szorgos kezek varrják azokat az OEKO TEX minősítéssel rendelkező, 100% pamut anyagból készült, mosható kis és nagy zsákokat, vászontáskákat, melyekkel környezettudatosabbá teheted a hétköznapi bevásárlásokat.
Egy dologra kell csak figyelned a mindennapokban: Sose indulj el nélkülük! De szerintünk egy idő után nem is fogsz tudni ?

Miért gondoljuk, hogy fontos keresni az egyszer használatos műanyag zacskók, szatyrok, csomagolóanyagok helyett környezettudatosabb megoldásokat? Hogyan lehetsz te is Zerohero?

Jó, ha tudod, különböző műanyagokat léteznek, melyeket az élelmiszer és kozmetikai ipar előszeretettel használ annak ellenére, hogy többet közülük veszélyes típusba soroltak, sőt, sok esetben rákkeltőnek minősítettek. Ezek a csomagolóanyagok rendkívül káros hatással lehetnek szervezetünkre. Ahhoz, hogy 100%-ban ki tudjuk zárni ezeket az ártalmas hatásokat, valójában teljesen csomagolásmentesen kellene vásárolnunk.

A világ körülöttünk szerencsére reagál erre és egyre több olyan bolt, zöldséges, bulkshop nyílik kis hazánkban is, ahol – a nagyáruházak kínálatával ellentétben – a termékeket kimérve, csomagolásmentesen tudjuk megvásárolni.

De hogyan vigyem haza?

Szerencsére léteznek alternatív módszerek ?

Például olyan boltok, ahol ajánlanak neked visszaváltható csomagolást, például üvegekben hazaviheted a megvásárolt árut és a legközelebb vásárláskor az üvegeket visszaválthatod – vagy újratöltheted.

Ennél persze kicsit könnyebben hazacipelhető verzió az, ha eleve készülsz a váráslásra és viszel magaddal újrahasznosított csomagolóanyagokat. Mondjuk a már használt papír és nejlonzacskókat. Anno nagyanyám a kilós kristálycukor papírzacskóját is eltette, hogy abba csomagolja nekünk vasárnaponként a koleszba induláshoz elengedhetetlenül szükséges almáspite adagunkat 🙂 A gyűjtögetés és újrahasznosítás menő! Használd újra, amit csak tudsz – annyiszor, amennyiszer csak tudod 🙂

A cukkinit nem kell műanyagba csomagolni, megvédi a saját héjaHa piacon jársz, és most épp ezerrel pörög a piacszezon, ahol elhalmozódhatsz friss zöldségekkel és gyümölcsökkel, csak egy dologra kell figyelned. A sorrendre. Legyen nálad egy-két vászontáska, teljesen felesleges minden terményt külön bezacskózni. A zöldségek és gyümölcsök saját magukba már be van csomagolva, csak tedd őket a szatyrodba – alulra a nehezebbek, felülre pedig a könnyebbeket – és már viheted is haza őket 🙂 Ha a természetben megférnek egymás közelében, hidd el, a szatyrodban sem fognak összeveszni.

Vagy ha már mindent újrahasznosítottál, ami otthon fellelhető, szerezz be textilzsákokat, és azzal járj vásárolni. Hamarosan jövünk mi is egy teljes kollekcióval – kisebb és nagyon zsákokkal, amik zöldségek, pékáru vagy bármely száraz áru megvásárlására, és akár hosszabb ideig történő tárolására alkalmasak, hiszen a műanyaggal ellentétben ezekben a vászontasakokban szellőznek is a termékek.

Minden szükséges változás nehéz lehet egy kicsit – de ha a döntést meghoztuk, hogy minimálisra csökkentjük az egyszer használatos műanyag zacskók, szatyrok használatát életünkben (és a döntést környezetünk és jövőnk szempontjából muszáj meghozunk), akkor ezzel is gyakorolhatjuk a jelenlét tudatosságát hétköznapjainkban. Ennek a döntésnek a meghozatalában nyújtunk segítséget hamarosan kapható új termékcsaládunkkal is, melyek nemsokára érkeznek webáruházunkba.

Szólunk majd, ha ideértek ?