Barion Pixel

Alumínium tartalmú dezodorokról pro és kontra ? 

Egyes kutatások összefüggést látnak a mellrák, az Alzheimer-kór és egyéb anyagcsere betegségek kialakulása között, más kutatók cáfolják ezt.

Ha fontos számodra az egészséged megőrzése, gyakran hezitálsz, mit is vegyél.

OK, már kicsit egészségtudatosabb vagy, kipróbáltad a sarki drogéria összes bio-dezodorját, de már délelőtt 10 körül érezted, hogy nem jó választás volt, mert patakokban folyik a víz a blúzod alatt. Mérgesen kukába dobod és előrántod a szokásos bevált, „agyon marketingelt” dezodort és próbálsz nem gondolni az egészre. Ismerős helyzet?

Ami tény: az alumínium mentes dezodorok nem fogják megállítani az izzadást, hiszen az alumínium hatásmechanizmusa az, hogy eltömíti az izzadtságmirigyeket, így azok nem tudnak kiürülni és üde lehetsz a munkanap végén.

De milyen áron? A szervezeted megpróbál megszabadulni a méreganyagoktól, de nem sikerül neki izzadás útján, így azok valóban felhalmozódhatnak, a mellé társuló vegyszerekkel egyetemben. Ha nem is kell azonnal rohannod az orvoshoz, józan gondolkodással felfogható, hogy biztos nem tesz jót a testünknek, ha vegyszerekkel állítjuk meg a folyamatot vagy akár botox-al próbáljuk megállítani ezt a folyamatot. (igen, ilyen is van már, a botox megakadályozza az izzadást. Nem is merünk belegondolni… )
Az alumínium ösztrogén-szerű hatást fejt ki a szervezetben, ami tovább bonyolítja az amúgy sem egyszerű hormonális kérdést.
Amíg a kutatók megtalálják a választ, hogy vajon árt-e az alumínium vagy sem, mi azért csak legyünk óvatosak és használjunk alumínium mentes deókat.

Webáruházunkban a MIX YOU NATURE dezodor a favorit!

 

Mix Your Nature dezodor természetes kozmetikum

Mix Your Nature természetes dezodor

Webshopunk bemutatkozásában már kifejtettük, hogy szívügyünk a fenntartható vásárlás, az etikus és tudatos magatartás, amely nem zsákmányol ki és nem szennyez. Környezetbarát termékekkel és környezettudatos vásárlással lépésenként haladunk előre, ha befektetünk az ökotudatos életmódba, a legjobb magyar natúr kozmetikumokba, a jó minőségű ruha márkákba. Nézd meg natúrkozmetikumainkat!