Számolj le az unalmas reggelikkel! A Viblance granolával dúsított vegán palacsinta igazi szupersztár reggeli. Köszönjük a receptet Fodor Alexandrának

Hozzávalók 14 db kisebb palacsintához:

    • 3 közepes méretű banán
    • 3 dl kókusztej
    • 1 kiskanál citromlé
    • 2,5 bögre zabpehelyliszt
    • ½ csomag sütőpor
    • 1 kiskanál fahéj
    • 1 nagy marék granola

Elkészítési mód
A granolát aprítógépben ledaráljuk, vagy ha szeretnénk kicsit darabosabbra hagyni, akkor morzsoljuk szét kézzel. A banánokat a növényi tejjel, a citromlével és a fahéjjal összeturmixoljuk, majd egy tálba öntjük a masszát. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert zabpehelylisztet és az őrölt/morzsolt granolát, és jól elkeverjük – sűrű, nem folyós állagú palacsintatésztát kell kapnunk. (Ha nagyobb banánokat használtunk, és emiatt picit hígabb, akkor még tegyünk hozzá lisztet.) Pihentessük 10 percet, majd alacsony lángon süssük ki a palacsintákat (egy palacsinta = kb egy evőkanál tészta). Tálaljuk gyümölcslekvárral és ha bevállalósak vagyunk, szórjuk meg egy kis extra granola toppinggal! 

Forrás: Viblance 

Viblance granolák