Barion Pixel

A kezdet

Az 1986-ban Olaszországból útjára indult „Slow” mozgalmat már talán senkinek nem kell bemutatni. Ahogy egyre inkább bőrünkön érezzük mindannak a gyorsaságnak a károkozását, amely az elmúlt évtizedekben életünk minden területére begyűrűzött, úgy lesz egyre inkább igényünk arra, hogy lassítsunk.

Gyorsulunk!

Gyorséttermek, gyorsfodrászat, gyorstalpaló tanfolyamok, gyorsjáratok, villámgyorsan elkészíthető sütemények, gyors fogyás, gyorsan nővő növények, gyorsan megszerezhető információk, gyorsan ható gyógyszerek… néha azt kívánjuk, valaki kapcsolja ki a centrifugát, amiben ülünk…vagy szabadítson ki a mátrixból…

Mi a SLOW mozgalom?

Égi jel szójagyertya dorimCandle

Égi jel szójagyertya dorimCandle

Pont erről szól a SLOW mozgalom. Hogy újra a saját kezünkbe vegyük életünk irányítását és ne csak végigrohanjunk az éveken. Mivel a mozgalomnak olaszok a gyökerei, természetesen eleinte a Slow food-ra, vagyis az ételekkel, étkezési szokásokkal kapcsolatosan hívta fel az emberek figyelmet, ideje másként gondolni az életünkre, benne az ételekre, az étkezéssel eltöltött időre. Zászlójára azt tűzte ki célul, hogy megmutassa, ideje élvezni is, amit megeszünk, és kevésbé környezetterhelő módon elkészíteni mindazt, ami a tányérunkra kerül.

SLOW bővítések

A mozgalom aztán nagyon gyorsan kinőtte a kezdeti kereteket, és begyűrűzött az élet minden területére, létrejöttek a „Slow Health” „Slow Travel” „Slow Parenting” „Slow Work” „Slow Sex” „Slow Fashion” „Slow TV” és „Slow Living” mozgalmak is… de valójában mindez csak azt mutatja meg, hogy rajtunk múlik, mi mindenben tudunk lassabban gondolkodni, azaz lassabban élni.

Magyar SLOW márkák

Fentiekből fontosnak tartjuk kiemelni, hogy egyre több, a „Slow Fashion” jegyében előállított termék érhető el azok számára, akik szeretnék kivonni magukat a növekvő gyorsulásból. Így például az általunk is forgalmazott ruhákat és kiegészítőket gyártó Patent Duo is ekként vélekedik:

„Termékeink a “slow fashion” substainable (fenntartható) divat jegyében készültek. Minőségi alapanyagok, környezetbarát és etikus gyártás és jövőbemutató vállalati kultúra.
Alapanyagaink kiválasztása tudatos és hosszas kísérletezés eredményei. Termékeink több évig megőrzik minőségüket!
A slow fashion egy döntés, hogy felelősséget vállalunk a környezetünk megóvásáért a divatban tett választásainkon keresztül.
Az aktuális trendek követése helyett a slow fashion mozgalom követői számára a tartósság képvisel értéket, az egyedi stílus megtalálása. Ezzel együtt jár, hogy a ruhák talán kicsit drágábbak, de nem a nagy betűkkel írt, feltűnő márkanév miatt, hanem mert nem tömegtermelésben készülnek és minőségibb vagy újrahasznosított anyagokból.

A Patentduo termékek megvásárlásával a magyar munkaerőt támogatod!”

Nálunk is megtalálhatod!

Itt böngészheted át kínálatukat. Persze, ezt is érdemes lassan ? Vagy ha esetleg a slow vásárlás jegyében mást is nézegetnél – itt találod újdonságainkat.

Ha pedig a Slow mozgalmakról szeretnél megtudni többet, ajánljuk a Slow Budapest oldalát.