Egy hideg, szürke, téli napon pont itt az ideje kipróbálni az egyre népszerűbb Chai Lattét.
A Chai Latte finom, fűszeres ital, amely átmelegít, jobb kedvre derít és ráadásul még egészséges is! Igazi napindító finomság.
Fogadjátok szeretettel Beh Mariann, a Bazsalikomos Kert megálmodójának és tulajdonosának receptjét, amelyet már mi is kipróbáltunk és valóban ISTENI!

A Bazsalikomos kert Chai teakeverékét a fekete tea, a fahéj, a gyömbér, a kardamom, a szegfűszeg, a csillagánizs és a narancshéj találkozása teszi különlegessé.

A klasszikus (2 adag)
Egy kisebb fazékba öntök 0,5 l tejet, beleteszek 2 evőkanál Chai keveréket, és közepes hőfokon főzni kezdem. Amikor felforrt, leveszem a tűzhelyről és még benne hagyom kb. 5 percig a teakeveréket. Ezután leszűröm, mézzel ízesítem, és őrölt fahéjat szórok a tetejére.

Mint a kávét…

Ebben az esetben először koncentrátumot készítek a teából. 0,5 dl 90-95 fokos vízzel leöntök 2 teáskanál teakeveréket, lefedem, és hagyom 4-5 percig állni. Leszűröm, majd 1 teáskanál mézet keverek hozzá, végül hozzáöntöm 2 dl felhabosított tejhez.

 


Tej nélkül, teaként is nagyon finom!

2 dl 90-95 fokos vízzel leöntök 2 teáskanál teakeveréket, lefedem a bögre tetejét (mert az isteni illatok így a bögrében maradnak) és hagyom 4-5 percig állni. Leszűröm, 1 teáskanál mézzel és egy fél narancs vagy mandarin frissen facsart levével ízesítem. És ami nálam nem hiányozhat belőle: 1-2 csepp bio narancs illóolaj (én a Panarom bio édesnarancs illóolajat szeretem a legjobban). Az egyszer leforrázott teakeveréket nyugodtan újra használhatjátok akár 3-4 alkalommal.

Próbáljátok ki és osszátok meg velünk tapsztalataitokat. 🙂

A Bazsalikomos Kert különleges, Chai teáját webáruházunkban ezen a linken, itt tudod megrendelni.