Barion Pixel

Váncza Gabi, gyermekei megszületése után végre belevágott abba, amivel mindig is szeretett volna foglalkozni. A hobbiból mára profizmus lett, Gabi bármit meg tud varrni, amire éppen szükség van. Gyerekruhákat, sapkákat, tornazsákokat, kapucnis felsőket és most már jóga matractartókat varr saját kezűleg, a legnagyobb lelkesedéssel.

” Amikor a gyerekruhákat tervezem és a varrógép mellé ülök, mindig arra gondolok, hogy mi az, amit a leendő ruha viselője szívesen venne fel. De természetesen a saját ízlésem is egyfajta „szűrő”, ezért mindig nagy gonddal és figyelemmel választom ki ruháim alapanyagát.

A kezdetek
A varrás szeretete mindig is jelen volt az életemben. Már gyerekkoromban is nagyon szerettem varrni. A varrás fortélyait édesanyámtól tanultam. Bár iskolai tanulmányaimat nem ruhaipari szakközépiskolában folytattam, de a művészet iránti rajongásom és kíváncsiságom nem lankadt. Kipróbáltam magam a kerámiakészítés, üvegfestés és egyéb kézműves tevékenységben, mellette művészettörténetet tanultam.
Két gyermekem megszületése után gyerekruha vásárlása közben született meg a gondolat a fejemben, hogy nem szeretnék olyan sokat költeni a gyerekruhákra, mint amennyit kellett volna.
Ez volt az első motiváló tényező abban, hogy megtervezzem és megvarrjam gyermekeimnek azt a ruhát, amelyet szívesen adok rájuk. Így készültek el az első ruhácskák, amelyek hamar népszerűek lettek családi és baráti körünkben is. Kérésükre kezdtem el nekik is ruhákat varrni, mindig egyedi igény szerint és egyedire tervezve, így soha nem készültek egyforma darabok.
Fiam egyik kedvenc állata a szakállas agáma, amelyet Várszegi György, grafikus barátom valósított meg nekem, így lett ez a Váncza logó motívuma.

Jóga matractartóim története

Váncza Gabi flamingós jógamatrac tartó Váncza Gabi flamingós jógamatrac tartó

Két évvel ezelőtt kezdtem el jógázni, így hamarosan megszületett bennem az igény, hogy legyen saját jóga matracom és egy kényelmes, strapabíró matractartóm is.  Így születtek meg első jógamatractartóim, amelyeket ma már vízhatlan anyagból készítek, hogy az időjárás viszontagságait is jól bírják.

Kis szériában gyártott, hazai alapanyagokból készülő, egyedi, kézzel készített matractartóimat  jó szívvel ajánlom mindazok számára, akik szeretik a minőségi alapanyagból készülő, egyedi mintázatú kiegészítőket. Kiegészítőim limitált darabszámban készülnek, mert a felhasznált anyagok folyamatosan változnak. Minden darabot a mai napig én készítek el,  a tervezéstől a kivitelezésig.

 

Szeretettel,
Váncza Gabi

Az aktuális kollekciót itt találod.