Barion Pixel

Tudtad, hogy a ruhaipar a világ második legszennyezőbb iparága közvetlenül az olajszektor után? Minden korábbinál több ruhát fogyasztunk a fejlett világban.

„Egy kilogramm ruhaanyag előállítása átalgosan 23 kiló üvegházhatású gázt idéz elő – áll a McKinsey tanácsadócég egy elemzésében.
Egy átlagos fogyasztó egy átlagos ruhát napjainkban fele annyi ideig használ, mint 15 évvel ezelőtt. Ez felgyorsítja a ruhaipiar szennyezőanyag kibocsátását. A leggyorsabban fogyó, úgynevezett fast-fashion ruhákat az előállítást követő egy éven belül már nem használják a vásárlók.” – www.humusz.hu

Mit javaslunk?

Élj tudatosan, vásárolj okosan! Mielőtt vásárolsz, gondold át, hogy biztosan szükséged van rá?
Vásárolj kevesebbet, de az jó minőségű legyen, hogy hosszú éveken keresztül ellássa a megvásárolt termék azt a funkcióját, amiért megvásároltad. Ehhez valóban jó minőségű alapanyagokra és pontos technikai megoldásokra van szükség minden termék megtervezésétől, egészen az utolsó momentumig.
Ha pedig kis szériában készült, hazai tervezőtől és/készítőtől származó terméket vásárolsz, akkor a hazai munkaerőpiacot is támogatod és az ökológiai lábnyoma is kisebb az adott terméknek, azokhoz képest, amelyek a távol-keleti országokból származnak.

A környezetvédelmi szempontokon kívűl a hazai termékek vásárlása társadalmi és gazdasági előnyökkel is jár – tegyünk hát érte! Legyünk tudatos vásárlók ezen a téren is!”– www.humusz.hu

Az okosan megválasztott, jó minőségű, tartós termékek környezetvédelmi szempontból is jobbak a világnak.
Vásárolj inkább kevesebbet, de jobbat! Hiszünk abban, hogy tudatos vásárlási döntéseinkkel (környezetbarát alapanyagok, etikus vásárlás és fogyasztás) nem csupán saját magunkra, hanem tágabb környezetünkre is hatással lehetünk és értéket teremthetünk.

Szerencsére már Magyarországon is egyre több, a „Slow Fashion” jegyében előállított termék érhető el azok számára, akik ki szeretnék vonni magukat a növekvő gyorsulásból. Így például az általunk is forgalmazott ruhákat és kiegészítőket gyártó PatentDuo is ekként vélekedik:

„Slow fashionA tudatos választás! Minden ruhadarab megvásárlásánál gondolt át tényleg szükséged van rá? Ha megvásárolsz egy darabot az lehetőleg ne legyen silány, fast fashion darab. Mi odafigyelünk, hogy a PatentDuo termékei igazán időtállóak legyenek!

Patent Duo slow fashion a tudatos emberek választása

Termékeink a “slow fashion” sustainable (fenntartható) divat jegyében készültek.
Minőségi alapanyagok, környezetbarát és etikus gyártás és jövőbemutató vállalati kultúra.
Alapanyagaink kiválasztása tudatos és hosszas kísérletezés eredményei. Termékeink több évig megőrzik minőségüket!
A slow fashion egy tudatos döntés arról, hogy felelősséget vállalunk a környezetünk megóvásáért a divatban tett választásainkon keresztül.
Az aktuális trendek követése helyett a slow fashion mozgalom követői számára a tartósság képvisel értéket, az egyedi stílus megtalálása.
Ezzel együtt jár, hogy a ruhák talán kicsit drágábbak,
de nem a nagy betűkkel írt, feltűnő márkanév miatt, hanem mert nem tömegtermelésben készülnek és minőségibb vagy újrahasznosított anyagokból.
A PatentDuo termékek megvásárlásával a magyar munkaerőt támogatod!”

Itt böngészheted át kínálatukat. Persze, ezt is érdemes lassan ?